Tuomarilan Martat

Bodomin kartanossa opiskeltiin viinin ja ruoan yhdistämisen salaisuuksia 23.9.

Marttojen taitoavainsuorituksen merkeissä Viini-mestari Tuija Ipatti johdatteli Tuomarilan marttoja maistelemaan viinejä ja arvioimaan niiden ulkonäköä ja suutuntumaa. Aluksi tutkittiin silmämääräisesti viinin rakennetta ja sitten maisteltiin sen  hapokkuutta, hedelmäisyyttä ja alkoholipitoisuutta ja kommentoitiin sen suutuntumaa. Opeteltiin tunnistamaan perusmakuja ja maisteltiin, miten ruoan maut vaikuttavat viinin makuun ja suuntuntumaan. Sitten saatiin vihjeitä, miten valita ateriaan sopiva viini ja kuinka ruoka-aineiden valinnalla, suolalla ja hapokkuudella voi säädellä ruoan ja viinin yhteensopivuutta. Oma makuaisti on tärkeä työväline, jotta saadaan kotikeittiössäkin syntymään kaunis makutasapaino.

Bodomin kartano oli upea ympäristö viini-illalle, josta Tuijan miellyttävässä ohjauksessa syntyi mieliinpainuva elämys. Viinien nauttiminen sai aikaan miellyttävän lämmöntunteen ja vapautti martat iloiseen puheensorinaan.

MArtat_Viini3 Martat_Viini4Martat_Viini2MArtat_Viini_u2