Tuomarilan Martat

Martan päivänä 26.7. tutustuttiin kotiseutuun kävellen

”Elämä on parasta itse tehtynä”

Tuomarilan Martat järjesti Martan päivänä kulttuurikävelyn Espoon hallinnollisen keskustan maisemiin. Noin parin kilometrin matkalla tutustuttiin Espoon Kunsthallenin toteutettamaan nykykuvanveiston ja ympäristötaiteen näyttelyyn: ”Objekti yllättää arjen”.
Avoin kutsu oli saavuttanut tuomarilalaisten marttojen iloksi myös naapuri-yhdistyksen edustajan.

Kaivomestarinniityltä aloitetulla reitillä kävellessä taideteokset todellakin yllättivät iloisesti myös paikalliset osallistujat.
”Observatorio”-nimisestä teoksesta tiirailtiin menetettyä entistä Kirkkojärveä. Matka jatkui Lakelanpuistoon, missä ihmeteltiin ja ihasteltiin Sakari Kannoston Raja-nimistä teosta. Teoksen roskainen ympäristö herätti martoissa suojeluhengen, ja yhteisellä päätöksellä roskat kerättiin muovipussiin ja vietiin jäteastiaan. Tuli tehtyä päivän ympäristöteko!

Täältä jatkettiin Kirkkosillanpuistoon, mistä löytyi nimetön teos, joka marttojen mielestä sopisi nimetä kirkkoveneeksi. Kirkonmäki ja kirkkoseutu herätti myönteisiä kommentteja. Käveltiin kaariholvisillan kautta ja pysähdyttiin ihastelemaan sen kaunista muotoa.

Veteraanimuistomerkillä istahdettiin nauttimaan eväitä. Keskusteltiin taideteosten herättämistä vaikutelmista ja kotikaupunkimiljöön herättämistä ajatuksista. Marttoja kun ollaan, juttua riitti myös säilönnästä ja resepteistä.

Matka jatkui Isoisän isojen saappaiden äärestä Holvikujan Kaste-teoksen luo ja päättyi Espoonsillalle, missä oli Tarina-niminen ajatuksia herättävä teos.

Kävelyä pidettiin hyvänä tapana tutustua yhdessä omaan kotiympäristöön. Osallistujille monet tutut paikat avautuivat uudesta näkökulmasta ja uutta tietoakin tuli mukavasti.

Objekti

 Raja-teos Kirkonmäellä Kirkkovene Veteraanipuisto